Tuesday, October 19, 2010

geroosterde paprikasaus met kip en pasta/roasted peppersauce with chicken

Ik had jullie nog een heerlijke recept beloofd. Heel simpel, maar heerlijk. Met heel weinig benodigdheden.
Voor 2 personen
3 kipkarbonades
1 kippenbouillonblokje
250 ml water
3 geroosterde paprika's
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
olijfolie

Er staan op het internet meerdere recepten voor geroosterde paprika's en het is uiteindelijk zelf een beetje proberen. Ik doe ze zelf ongeveer een 40 minuten in een oven van 200 graden, daarna voor een poosje in een plastic zak en daarna kun je ze ontzaden en ontvellen. Ik heb ze zelf standaard in de vriezer liggen, je kunt ze een poosje in de vriezer bewaren.
Kip bestrooien met paprikapoeder.
Verwarm de olie in een hapjespan of braadpan en bak hierin de kip eerst op de velkant en daarna omdraaien. Deze een minuut of 5 tot 10 bakken. Hierna geroosterde parika's grof snijden en toevoegen aan de kip. Kort mee laten bakken. Hierna het water en het kippenbouillon blokje toevoegen. Dit zachtjes op het vuur zetten totdat de kip gaar is.
Ondertussen pasta gaar koken.
Kip uit de pan halen en ontbenen, hoeft niet perse maar ik vind het met pasta makkelijker. De rest van de inhoud van de pan in de foodprocessor of met de staafmixer tot een gladde massa pureren. Kip en saus weer in 1 pan doen en warm laten worden en op smaak brengen. Pasta en saus samenvoegen en opscheppen en heerlijk genieten.

3 chicken thighs
3 roasted bell pepper's  (I mostly use the red ones)
1 cup of chicken stock (fresh made or from a cube)
paprika
pepper and salt
olive oil

There are several recipes on the Internet for roasted peppers and it is ultimately a bit trying. I do them about 40 minutes in an oven at 200 degrees celsius, then for a while in a plastic bag and then you peel them and deseed. I have experienced that they stand in the freezer, you can use them for a while in the freezer.
Sprinkle chicken with paprika.

Heat the oil in a frying pan or skillet and fry the chicken first on the skin and then turn them. This you have to do for 5 to 10 minutes. Cut the roasted bell pepper's rough and add to the chicken. Fry briefly. Add the chicken stock. Put this gently on the fire until the chicken is cooked.
Meanwhile, cook pasta.
Remove chicken from pan and remove the bone, but I do not find it necessarily, but is it easier with pasta. Put the rest of the contents of the pan in a food processor or blender to puree until smooth. Put the chicken and sauce back into a pan and let it heat. Season to taste. Put pasta and sauce together, put it on a plate or in a bowl and enjoy.

2 comments:

Miranda said...

Hmmmm, klinkt lekker!!!

Berna said...

Goed idee. Misschien eens proberen.